18 juli 2022

Den om att mötas!

Livet

Nu äntligen har det hänt! Ett nytt inlägg har sett dagens ljus. Hoppas jag nu fick upp farten igen. Ja vi får se. Just nu är jag ledig och vill njuta av att på umgås .

Känslan av att komma från två håll och veta att vi ska mötas på mitten.Vi åker i var sin bil. Min syster och hennes man i den ena och i den andra,jag, mannen, mamma och hundarna såklart. Vi kommer från två håll och väntas mötas ungefär samtidigt i stugan vid Vindelälvensstrand.

Att veta att vi ska få vara där tillsammans i flera dagar känns så fint och samtidigt så ovant.Dels på grund av den rackarns virusens närvaro i världen gjort att det inte blivit av på ett par år, men framförallt eftersom det är första gången vi ska finnas där utan våra numera rätt stora barn.

Att bara vara vuxna, utan barn att förhålla oss till, ett nytt sätt att umgås,ett nytt sätt att vara. En ny tid på mer än ett sätt.Plockat med mej lite go-tidningar, en korsordstidning, en flaska bubbel, lite fryst rådjur, en knippe färska kryddor, grävt upp lite färsk-potatis, laddat med ett par sköna skor för morgonpromenaden och om vädret är snällt, så fick jag även med mej baddräkten, men om den ska användas vill jag ha sol.

Vi ska ställa ut den blå möbeln med den urblekta gula parasollet för långa middagar och svågern ska skruva ihop uteköket där han gärna lagar den godaste maten.

 
Ser framemot frukostar och middagar med långa samtal med en början och ett slut. För det är där samtalen skapas, runt bordet med mat i munnen.

En stund med korsordstidningen med min mamma och syster, för dom är korsords-virtuoser, till skillnad från mej som knaggligt, hankar mej fram bland korsordens knepiga ord.

Varje tid i livet har definitivt sin charm och denna tid ser jag verkligen också framemot med förtjusning.

// ❤️ Sofia